Marc Pagani Photography / Shutterstock

Marc Pagani Photography / Shutterstock

Verbazing over dopingbekentenis Jan Ullrich: ‘was dat nog geheim?’

Voormalig topwielrenner Jan Ullrich heeft gedurende zijn carrière doping gebruikt. Dat gaf de 49-jarige Duitser woensdag toe bij de voorstelling van zijn documentaire. In de wielerwereld is met verbazing gereageerd op de bekentenis van de renner. “Bij zo’n imposante naam en wielericoon als Ullrich denk je toch al gauw: was dat niet allang bekend dan?”

Een oud-wielrenner die met Ullrich in het peloton heeft gekoerst geeft aan onthutst te zijn. “Jan is tijdens zijn loopbaan al eens geschorst geweest en werd genoemd als een betrokkene bij het dopingschandaal rondom dokter Fuentes. Diep van binnen weet je dan eigenlijk ook wel: dit is nog niet hetzelfde als een schuldbekentenis. Maar ergens wilde ik gewoon niet geloven dat hier nog geheimzinnig over werd gedaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *