‘Vrouwen zijn ook mensen, en dat is prima’

Overheidscampagne maakt vrouwen ‘onderdeel samenleving’

Balkenende-IV wil op een optimistische wijze vrouwen steeds meer onderdeel maken van de maatschappij. De overheidscampagne ‘Vrouwen zijn ook mensen, en dat is prima’ gaat vandaag van start met de beslissing ‘vrouwtjes’ eigen parkeerplaatsen te geven en ‘bepaalde vormen van zelfbeschikking op de arbeidsmarkt’.

De missie werd afgetrapt met de nota ‘Stilstaan bij parkeren’ van CDA-kamerlid Ger Koopmans. De komende jaren moeten er vijf miljoen parkeerplaatsen bij, waaronder veel extra brede en goed verlichte parkeerplaatsen voor vrouwen. Koopmans: “Vrouwtjes worden steeds vaker gezien als gelijkwaardig. Dat is misschien wat overdreven, maar om ze het recht op een geschikte parkeerplaats te ontnemen gaat te ver. Grotere parkeerplaatsen met goede verlichting zorgen ervoor dat de juffertjes geen brokken maken. Maar het is natuurlijk helemaal handig bij het in- of uitladen van de boodschapjes of het kinderstoeltje.”

De door het kabinet ingestelde Taskforce DeeltijdPlus onder leiding van niemand minder dan tv-presentatrice Pia Dijkstra doet daar een schepje bovenop. Pia Dijkstra, zelf zowel vrouw als werkzaam, is van mening dat vrouwen niet alleen recht hebben op een plaats op de arbeidsmarkt, maar ook zelf mogen kiezen of ze willen werken en ‘hoe lang ongeveer’. “Zeker met de vergrijzing in het vooruitzicht is het belangrijk dat ook vrouwmensen aan de slag gaan,” aldus de Taskforce DeeltijdPlus, die van mening is dat er bij een deeltijdbaan best wat uurtjes opgeteld mogen worden. De Taskforce (niet te verwarren met de Task Force Verantwoorde Vetzuursamenstelling en de Task Force Uruzgan) gaat de komende maanden vrouwen informeren over de consequenties van meer werken. Dijkstra: “feitelijk komt dat er op neer dat je, als je meer werkt, ook meer centjes krijgt en dus ook meer boodschappen en tasjes kan kopen.”

Daphne Dekkers, prominent vrouw en moeder, heeft gemengde gevoelens over de nieuwe plannen. Dekkers: “Dat parkeren is natuurlijk ontzettend handig, je ziet ook dat auto’s allemaal steeds groter worden.” Over het nemen van baantjes is de schrijfster van ‘Pedagoochelen’ en ‘Vaders zijn moeders met ballen’ minstens zo enthousiast. “Richard heeft mij ook altijd aangemoedigd om erbij te blijven werken. Die columns schrijven zichzelf niet.” Wel is Dekkers van mening dat de deelnemers van de Taskforce iets belangrijks over het hoofd hebben gezien. “Moederen is natuurlijk ook een Deeltijdplusbaan, de meeste vrouwen werken dus al fulltime. Als ze zich dat meteen gerealiseerd hadden dan was dat hele onderzoek niet nodig geweest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben er helemaal voor om vrouwenparkeerplaatsen kunstmatig te voorzien van spoorvorming: zo kán de auto niet eens tegen een andere auto opbotsen.
Ik geloof dat veel Belgische wegen daar last van hebben, misschien kan ons kabinet wel een handige deal sluiten met onze zuiderburen. Zij willen die sporen immers ook niet in hun wegdek, maar ze liggen er wel mooi heel de tijd.
Dus neem die Belgische sporen over en deponeer ze in onze parkeerplaatsen voor deernen.

Reageer
gravatar

Vorige week maandag heeft een vrouw een gewapende overval gepleegd in Renkum.
Dat krijg je nou van al die nieuwlichterij en die stadse fratsen!
Ik zeg, met onze grote roerganger P.: “Ach mens, ga toch koken.”

Reageer
gravatar

Een jaar of 15 à 20 geleden is de dienstplicht voor mannen afgeschaft, omdat defensie voldoende had aan professionele mensen. Verder zijn er initiatieven ontwikkeld om het werken van vrouwen in bepaalde beroepsgroepen te stimuleren, de zogenaamde positieve discriminatie. Toch is de verhouding nog steeds hartstikke scheef bij defensie. Daarom lijkt het mij een goed idee om de dienstplicht opnieuw in te voeren, en ditmaal voor vrouwen! Tenslotte is dat niet eens een vorm van (negatieve) discriminatie, want de vrouwen hebben nog wat goed te maken ten opzichte van het andere geslacht dat voor hun veiligheid heeft gezorgd tijdens de koude oorlog.

Reageer
gravatar

Blij, dat er toch nog IEMAND met een verstandig geluid komt. Natuurlijk lijken vrouws best een beetje op menschen. Je moet het alleen niet overdrijven. Straks willen ze ook nog zelfbeschikking, of -nog erger- stemrecht hebben. Daar moet je als weldenkend mensch toch niet aan denken?

Reageer
gravatar

Als we wat aan de vrouwe discriminatie willen doen dan moeten we eerst alle heilige boeken zoals de bijbel, de koran en al de hindoeistische geschrifte af schaffen of liever verbranden.Deze boeken zijn de oerbron van vrouwen discriminatie.Het is al begonnen met het scheppingverhaal waarin Eva de zondige vrouw is die alleen maar nieuwsgierig was en daarom van de boom der kennis een vrucht at.Hier zien we uit hoe masculien en paternalistisch onze maatschappij al millenia lang is geweest.Al vele eeuwe lang is de vrouw als een minderwaardig wezen behandeld en beschouwd. Ieder die onze bijbel leest zal moet opmerken dat die door mannen en alleen voor mannen is geschreven.Het zelfde geldt in veel sterkere mate voor de Koran.Daarin is de vrouw niet veel meer als een stuk vee !!Het gekke is alleendat in al die heilige boeken niet blijkt dat er nooit mannen zouden bestaan als er geen vrouwen waren om ze te baren.Het grootste deel van nieuw leven wordt toch nog steeds geleverd door vrouwen.In China is als gevolg van de een kind politiek en de voorkeur voor alleen zonen nu een groot gebrek aan vrouwen.Zonder vrouwen is de wereld niet mogelijk.

Reageer
gravatar

Indien u de bijbel echt had bestudeerd en niet alleen teksten uit hun context had gerukt, zou u moeten kunnen weten dat hetgeen wat u zegt niet waar is. In de bijbel worden vrouwen niet gediscrimineerd, er wordt alleen onderscheid gemaakt. Dat is op de manier gedaan zoals toen gebruikelijk was, de vrouw zorgt voor de kinderen, de man werkt. Als de bijbel in deze tijd geschreven zou zijn, zou de man werken, als wel de vrouw.

gravatar

Vrouwen zijn ook mensen, maar geen ubermenschen die een enorme hoeveelheid voorzieningen vergen.

Reageer
gravatar

Pia Dijkstra, zelf zowel vrouw als werkzaam, is van mening dat vrouwen niet alleen recht hebben op een plaats op de arbeidsmarkt, maar ook zelf mogen kiezen of ze willen werken en ‘hoe lang ongeveer’. dus haar wij kunnen haar c’sie ook Taskforce Deeltijd Plus of Min! noemen!!!

Reageer