Satan verleent steun aan Clinton

Overste van deze wereld omstreden donor

De strijd tussen Obama en Clinton lijkt beslist, maar de invloed van hogere machten mag niet onderschat worden. Niet alleen de beslissing van de zogenaamde ‘superdelegates’ kan van belang zijn, ook buitenstaanders zijn van grote invloed op het verloop van de resterende stemmingen en de uitslag van de Democratische Conventie, eind augustus in Denver, Colorado. Steunbetuigingen uit onverwachte hoek geven de wedloop een verrassende wending.

Nieuwe dramatiek is aan de race toegevoegd door de officiële steunbetuiging van de Tegenstrever van God. Uit vertrouwelijke bronnen hebben Amerikaanse kranten opgemaakt dat hij zich, met al zijn demonen, in wil zetten voor de verkiezing van Clinton. De ingewijden in de onderhandelingen laten weten dat de twee “al langer vrienden zijn”, maar toch komt de aankondiging als een verassing.

Naar verwachting zal de Boze zo’n 61,6 miljoen dollar (ongeveer 15 miljoen euro) doneren aan de in financiële moeilijkheden verkerende campagne van Clinton. Daarnaast stelt hij een aantal van zijn persoonlijke adviseurs ter beschikking van Clinton’s verzwakte team. Aad de Mos en Tom Cruise worden genoemd.

De Vader van de Leugen, die onder vrienden bekend staat als Belial, is al sinds anderhalve eeuw een steunpilaar van de Democratische Partij. In de verkiezing van 1852 van Franklin Pierce sprak de Overste van de Boze Geesten zich voor het eerst uit voor een kandidaat, in de hoop de partij zo op koers te houden in het slavernijdebat. In de verkiezingen die hierop volgden steunde hij onder andere Grover Cleveland, William Gibbs McAdoo, Strom Thurmond (toen technisch gesproken geen Democraat) en Lyndon Johnson.

Sinds de verkiezing van Ronald Reagan in 1980 heeft de Vorst van het Rijk van de Duisternis steeds meer geld en energie gestoken in het ondersteunen van kandidaten, omdat hij de VS wil “behoeden voor het afglijden naar een theocratie.” (Washington Post, 6 januari 2006). Over de origine van de financiën van miljardair Beëlzebub is echter in het verleden al meerdere malen iets te doen geweest. Zo werd hij in 1906 aangeklaagd voor corruptie en in 1963 voor afpersing. De Gevallen Engel is echter nooit veroordeeld.

De God van deze Aarde zal zijn steun voor Clinton op 11 mei in een bijeenkomst in Salem, Massachusetts openbaar maken in een speech. Naar verwachting zal zijn steun opnieuw verhitte debatten over campagnefinanciering opleveren. Of het Clinton aan de overwinning zal helpen? Joost mag het weten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *