Klant boekhandel krijgt volle laag

Uitgescholden bij aankoop

Vanmiddag om 16:03 is de heer Tilanus uitgemaakt voor “onprettige vent” door de jongen achter de kassa bij de boekhandel Selexyz Broese te Utrecht. De opmerkelijke uitspraak volgde op een laatdunkende opmerking van de heer Tilanus.

De heer Tilanus had vanuit zijn woonadres in Nieuwegein de tram genomen naar Selexyz Broese. In deze boekhandel wilde hij een nieuw boek aanschaffen. Tijdens het betalen ontstond echter een woordenwisseling met de kassamedewerker. Het begon vrij onschuldig. De heer Tilanus vroeg of het boek ingepakt zou kunnen worden. Hierop was het antwoord van de kassamedewerker: “Maar natuurlijk, meneer. Het is een cadeautje, begrijp ik?” Op dat moment nam het gesprek een verrassende wending.

De heer Tilanus antwoordde: “Het is een cadeautje, voor mezelf. Het lijkt me leuk om het thuis uit te pakken. Dat geeft me een feestelijk gevoel.” Hierover raakte de jongen die het boek zou moeten inpakken nogal verbolgen. Dit had te maken met het feit dat zich inmiddels een behoorlijke rij aan het vormen was achter de heer Tilanus. Een rij die gedurende het verpakken van het boek nog verder aan zou zwellen.

“Maar dan is het eigenlijk nutteloos!” protesteerde de jongen achter de kassa. Hierop antwoordde de heer Tilanus, die tot zijn pensionering, vijf jaar geleden, dienst deed als notaris in Abcoude: “Het verpakken van een cadeau is per definitie nutteloos. De verpakking gaat er altijd weer vanaf. En daarbij, je wordt er voor betaald, is het niet?”

Hierna kreeg de heer Tilanus te horen dat hij een “onprettige vent” zou zijn. De mensen die in de rij stonden, zwegen plotseling en de sfeer bekoelde aanmerkelijk. Het boek werd snel, rats-rats verpakt en aan de heer Tilanus meegegeven. Deze keerde met bedrukt gemoed terug naar Nieuwegein.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *