Obama komt niet meer los van campagnevocabulaire

Huwelijk op de tocht

De democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft volgens verschillende bronnen te maken met een ‘serieuze dip’. De druk van de campagne op zijn familieleven lijkt meer en meer zijn tol te eisen. Onze verslaggever sprak Kelly Nancoma, tot vorige week huishoudster bij de Obama’s. “Hij kan zijn retoriek gewoon niet meer loslaten” vertelt zij ons. “Het begon ermee dat hij thuis een pak vruchtensap probeerde te openen. Toen dit niet direct lukte begon hij meteen te schreeuwen. Ik zie nog voor me hoe hij daar stond: het pak in de rechterhand, de kinderveilige sluiting klemvast in de linker, roepend in oplopend volume, ‘YES WE CAN’ tegen de weerbarstige verpakking. Het eindigde in chaos. Ik heb heel wat moeten dweilen.”

Loodgieter Shaw Murrow werd afgelopen vrijdag door Obama gevraagd om een nieuw ligbad te installeren. De aanwezigheid van een stopcontact en de beperkte breedte van de badkamer maakten dit verzoek onmogelijk. Murrow zei dat Obama hier niet op leek te willen reageren. “Hij zei me: ‘Many people have told me things would be impossible. I proved them wrong again and again, and I certainly will this time’. Vervolgens zag ik een zenuwtrekje onder zijn linkeroog.” Murrow zegt pas na een speech van drie uur het huis te hebben kunnen verlaten.

De problemen beperken zich niet tot het huiselijke leven. Parkeerwacht James Stanton: “Meneer Obama en zijn gevolg parkeerden vorige week duidelijk op een doorgetrokken streep. Ik vind hem een sympathieke man en probeerde uit te leggen dat hij er niet mocht parkeren. Daarmee had hij een boete kunnen voorkomen. Maar hij bleef me maar aanstaren en herhaalde keer op keer “It’s not about lines that divide people, it’s about bringing them together!” Stanton: “Ik vond het eerlijk gezegd gewoon eng om te zien.”

Verschillende bronnen rondom de kandidaat-president vertellen over verschijnselen die lijken te duiden op manische depressiviteit. Volgens berichten heeft deze schaduwzijde van Obama’s charismatische persoonlijkheid veel geëist van zijn echtgenote. “Ik weet niet hoe lang ik dit nog aankan” zou een uitgeputte Michelle gezegd hebben na een lange campagne-avond in Wyoming. Omstanders hoorden haar nog zeggen: “Ik hou van hem maar dit is niet goed voor een mens” voordat ze bij de arm werd genomen door een schaterlachende Barack.

Een ander verschijnsel dat het huiselijk leven op zijn kop zet werd duidelijk toen Obama nieuwe schoenen moest kopen. Geconfronteerd met de vraag van verkoper Al Furrow of hij liever zwarte of bruine schoenen wilde, zei Obama “You know, this country faces more important questions than the difference between black and brown!” Vervolgens verliet hij de winkel, de middenstander verbouwereerd achterlatend.

Een recente speech in Virginia werd uren verlaat door een tussenstop bij een plaatselijke Starbucks. Het bestellen van het juiste kopje koffie ging Obama bepaald niet makkelijk af. Barista Shaun Elliot vertelt: “Hij begon met een gewone kop koffie. Dat werd achtereenvolgens een cappuchino, een decafe, een soy latte en nog wel 15 andere opties. Hij bleef maar herhalen ‘This is the time for change!’. Ik wist gewoon niet meer wat ik er mee aan moest.”

In een interview dat hij vanochtend gaf aan CNN werd Obama gevraagd of hij zijn persoonlijke problemen tijdig uit de wereld kon helpen. Zijn antwoord, gesproken met kenmerkende intense blik en omfloerste stem: “Whenever Michelle and I have problems, I sit her down, look her straight in the eye, and tell her: ‘I Will Barack You.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geruchten doen de ronde dat Obama eigenlijk een omgebouwde Osama is. Door vernuftig een letter in zijn achternaam te veranderen, en via de artsen van Michael Jackson zijn uiterlijk, dacht hij hiermee de wereld te kunnen misleiden. Het was hem bijna gelukt, tot studenten van de taaltechnische universiteit in Delft het verband vonden tussen de 2 namen. Het is echter nog niet onomstotelijk bewezen, en het onderzoek dat hierop door de CTU is ingesteld wordt naar verwachting eind 2024 afgerond. Wel is reeds bekend gemaakt dat hij erg gesteld is op verandering, wat niet in zijn voordeel pleit.

Reageer