14.231 doden bij ontploffing Chinese lunchroom

‘Knus’ etablissement door gaslek genekt

Bij een ontploffing dit weekend in een lunchroom in Peking vielen ruim 14.000 doden. Meer dan 52.000 Chinezen moesten met zware verwondingen in het ziekenhuis worden opgenomen.

Waarschijnlijk is de ontploffing het gevolg van een lek in de gastoevoer van een van de 1.200 fornuizen van het restaurant. Een kleine brand veroorzaakte een kettingreactie van ontploffingen waardoor het hele pand binnen 15 minuten in lichterlaaie stond. De ruim 2000 koks waren op slag dood. Van de ongeveer 10.000 gasten die op hun maaltijd stonden te wachten kon slechts een enkeling ontkomen. De 3.500 Chinezen die zich op het moment van de ontploffing op het toilet bevonden wisten te ontsnappen door een van de 200 WC-raampjes die uitgang boden naar een smal steegje.

In de omgeving is geschrokken gereageerd op het ongeval. Het als knus en gezellig bekend staande eethuisje was erg geliefd bij de buurtbewoners. Wanneer het restaurant haar deuren weer zal openen is niet bekend. Naar alle verwachting wordt de gebruikelijk rouwperiode van 7 jaar in acht genomen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Inderdaad deze chinese keuken was duidelijk onderbezet.
200 wc-raampjes is ook aan de krappe kant, dientengevolge is de architect dan ook standrechtelijk geëxecuteerd.
En 7 jaar rouwperiode komt op net geen 6 personen per dag.
Nan B, Wat stel jij voor als geschikte periode van rouw?