Clini-Acrobaten zien kans in negatieve berichtgeving Cliniclowns

“Iedereen weet dat clowns eng zijn”

Het bericht dat Cliniclowns kinderen angst aanjagen is in kringen van andere zieken-entertainers verwelkomd als de bevestiging dat clowns niet de aangewezen personen zijn om kinderen op te beuren.


Woordvoerder Nabil el-Attaouli van de Clini-Acrobaten laat weten dat hij “nooit iets gezien heeft in clowns”. De Acrobaten treden sinds 5 jaar op in ziekenhuizen. “We mogen helaas niet in operatiekamers optreden, maar de acrobaten krijgen wel trainingen hoe infusen in te brengen als die per ongeluk worden losgetrokken.” Klinische tests wijzen uit dat kinderen de afstandelijker houding van de acrobaten meer op prijs kunnen stellen. El-Attaouli: “Daarnaast is al langer bekend dat kinderen beter reageren op Adriaan dan op Bassie.”

Ook woordvoerders van de Zieken-Zangers, de Kinder-Comedians en de Adolescenten-Artiesten zien brood in de dreigende ineenstorting van het clownimperium. Woordvoerder Henk Kamper van de Kinder-Comedians: “Wij zijn al jaren voor een persoonsgebonden entertainmentbudget voor zieke minderjarigen. Dit maakt voor ons eens te meer duidelijk dat het ziekenhuis geen huis is voor platvoeten en rode neuzen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik weet niet zeker of het hier een bericht of een gerucht betreft, maar wat wel vast staat is dat er nu veel meer los komt qua mogelijkheden om kinderen te vermaken. Al hoewel dit zeer positief op me overkomt, ben ik wel bang dat dit kinderen wat al te veel zal stimuleren om ziek te worden. en zij alle voorzichtigheid tijdens gymnastiek bij het apenspel laten varen.
Overigens is het niet nodig voor de Kinder-Comedians om zich af te zetten tegen de clowns, Collegialiteit wordt door kinderen op prijs gesteld omdat ze gewoon weten dat het een vreugde zal zijn om in de vrees voor de Heer te leven. Dat staat nu eenmaal voorspeld en daar is dus niks aan te doen.De Cliniclowns hebben dit dus goed aangevoeld zo laten ze de kinderen alvast wennen. Pedagogisch gezien acht ik dit dan ook zeer verantwoord en stel vast dat de tijdsgeest goed wordt aan gevoeld.

Reageer