Mysterieuze buurtbewoner bestelt meest gecompliceerde koffie ooit

Bestelling opnemen kost kwartier

Een Amsterdamse Coffee Company werd onlangs verschillende uren stilgelegd door een mysterieuze bezoeker. Volgens experts gaat het om de meest gecompliceerde bestelling ooit.

De naar adem snakkende manager Edward Burghart: “Hij stond daar, keek naar het menu, en deed de bestelling, zonder enige gêne. Het duurde zeker vier minuten voordat de hele bestelling was genoteerd. Toen hij klaar was viel één van onze baristas flauw”. De Coffee Company weigert het hele recept vrij te geven uit angst voor herhaling. Een publiciteitsmedewerker van het bedrijf heeft echter verschillende ingrediënten van de bestelling kunnen bevestigen.

Robusta decafé
Het drankje bevatte voor zover bekend soja melk zonder calorieën, drie soorten Arabica koffie, één shot Robusta decafé koffie, dubbel geschuimde en geklopte biologische melk, geraspte pure en witte chocolade, geïmporteerde Chinese gemberstroop, ijsklontjes van Evian, een Indonesisch kaneellaagje, een milieuvriendelijk rietje en een schuimlaag in de vorm van de provincie Utrecht. “Ik heb nog nooit zoiets gezien. Alleen voor de melk hadden we al drie barista’s en een coördinator nodig.”

Het uiteindelijke product bevatte 1143 calorieën, kostte 16 euro en 45 cent en woog ruim 2 kilo. De vooralsnog naamloze bezoeker had een kruiwagen nodig om de koffie mee te nemen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Merck toch hoe sterck De Speld dit longitudinale onderzoek heeft begeleid: 20 oktober 2007 geïnitieerd door Richard van der Toren en reeds 10 maanden later op 14 augustus 2008 een eerste reactie, op 20 december 2012 kundig door Jan en Jeettje weer opgepakt en tenslotte door Uutenz op 21 december 2012 geprolongeerd en nu andermaal door de Redactie weer onbaatzuchtig aan de vergetelheid ontrukt. Kijk Jumbo, dáár zeg IK nu ja tegen. Laat de koffie nu maar komen, koekje erbij?

Reageer
gravatar

Tussen twee haakjes Uutenz: nog familie van de Kitchen Utensils uit Stoke-on-Trent, of de Hypertensies uit Noord Scheemda? Je moet de groeten hebben van beide families, waarvan acte.

gravatar

De Speld heeft verzuimd om de afloop van deze gebeurtenis te vermelden: De bezoeker raakte ernstig beneveld door het buitengewoon sterke aroma van de koffie terwijl hij het etablissement verliet. Het resultaat was triest: Wild zwabberend is hij, met kruiwagen en al, onder een toevallig passerende Douwe Egberts vrachtwagen terecht gekomen en in het plaatselijke ziekenhuis opgenomen.Naar verluidt wil hij geen koffie bij het ontbijt.

Reageer
gravatar

Welaan, hier zou het concept van “het nieuwe zitten” geen luxe zijn. Zoals ik reeds beweerde: als deze stoel een aanvaardbaar bakkie leut produceert, houd ik mij nog steeds aanbevolen.

Overigens mis ik in de lijst ingrediënten de Maragogype koffieboon; een gemiste kans derhalve, afbreuk doende aan de totale smaakbeleving.

Reageer
gravatar

Is dat wel van Max Havelaar koffie? Ik wil namelijk graag met een gesust geweten van mijn bakje genieten, vooral zo tegen kerstmis.

Reageer