G8 besluit tot invoering extra werkdag

Vaticaan blij met gerelateerde lastenverlichting

In een poging de wereldeconomie een nieuwe impuls te geven, hebben de regeringsleiders van de G8 besloten tot de invoering van een extra werkdag.


De dag, die nog geen officiële naam heeft, zal vallen tussen woensdag en donderdag en het aantal dagen in de week tot een totaal van acht brengen. Het is niet uniek in de geschiedenis dat het aantal dagen in de week wordt aangepast. Zo poogde Frankrijk in 1796 een tien-daagse week in te voeren en de Sovjet-Unie in 1953 de 6-daagse week met één rustdag, beide bleken niet succesvol.

Er is echter goede hoop dat dit voorstel wel gaat slagen. “Iedereen is zich bewust van de noodzaak van deze maatregel” aldus de Britse premier Tony Blair. “Het draagvlak is groot” bevestigt zijn Duitse ambtsgenoot Angela Merkel. De Rooms-katholieke kerk heeft bij monde van Paus Benedictus II haar zegen over het voorstel uitgesproken. De vermindering van het aantal zondagen vermindert de druk op de gespannen begroting van ’s werelds grootste religieuze instituut.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mij heeft het nieuws bereikt dat tweede kamerleden en eu-politici een ontheffing krijgen voor deze dag. Deze groep blijft even veel dagen in de week werken als ze al deden, hoewel er noodzakelijkerwijs wel minder werkweken komen. Voor de europolitici is besloten de extra werkdag wel als toeslag op het salaris uit te keren. (Deze bron zit heel dicht bij het vuur. Hij wist ook als eerste dat kamerleden de stijging van de ziektekosten vergoed krijgen)

Reageer