Voor Jesse (20) is het ieder weekend weer een hoogtepunt: de snoepla van zijn ouders. De teleurstelling was dan ook groot toen de Nijmeegse student de la zaterdag na het stappen opentrok: geen drop, geen chocola, geen lekkere koekjes, geen chips.
“Het was niet eens zo dat de la leeg was”, stelt Jesse verbolgen vast. “Er lag van alles in, maar dat was allemaal oneetbaar. Biscuitjes, Haagse hopjes, crackers, zoutstokjes, rollen pepermunt, doosjes rozijnen… Er lag nota bene een zak Japanse notenmix. Are you kidding me? Het enige lekkere was een doosje bonbons, maar daar zat een strik omheen, dus daar moest ik van afblijven.”
Voor Jesse is het gissen wat er precies is gebeurd. “Misschien heeft papa deze week boodschappen gedaan of heeft mama in de supermarkt een tia gehad. Hoe dan ook, hopelijk is dit eens maar nooit weer.”
Ten einde raad heeft Jesse een appel gegeten.
Bij niet-welvaartsvaste ouders van uitwonende studenten doet tegenwoordig het dieet “Koekje van eigen deeg” opgang, een spin-off van Sonja Bakker. Bekende TV-koks propageren nu voor voedselbank-afhankelijken hét afvaldieet: Schraalhans keukenmeester. In de vorige eeuw had de toenmalige MP Colijn een gouden tip voor de hongerende bevolking (circa 45 %) van koninkrijk Holland (“Van viskoppen kan men ook soep maken”). En die was niet eens VVD’er; kèje nagaan..
Waar is de Studentenhaver?
Op.
Ik hoop dat hij wel komkommers lust, want aan de berichtgeving van de speld te zien is het weer komkommertijd.
Nu nog iets over studentenhaver. Als klap op de vuurpijl. Lachen man.
Ja we dachten ‘we gaan gezonder snacken’. En daarbij Jesse, er mogen ook bij jou wel wat kilootjes af. We lijken nu wel een Amerikaans gezin!
Dus Jesse; wen er maar aan.
Een appel? Wat een Uul!
Da’s niet te hydrateren,
dus dat wordt doubleren.
Wat is er niet lekker aan twee pepermuntjes met een knäckebröd sesam ertussen? Het moet allemaal zo verdomde kant-en-klaar tegenwoordig. Eten is nou eenmaal wat anders dan studeren.
Toch geldt voor beiden dat vrijwel alles wat er ingaat er ook weer uitkomt; en toch groei je er van.
Je bent jong en je wil wat, we hebben het allemaal weleens gedaan, jatten uit de keukenkast. Ook deze mensen kunnen nog goed terechtkomen, als ze tot inkeer komen.
Je bent wild en je jongt wat.
zijn achternaam is zeker Klaver
Is er überhaupt wel iemand die dat notenspul voor consumptie gebruikt? Ik zie het meer als decoratiemateriaal op anders zo lege statafeltjes.
En zo dragen deze ouders op een simpele, doeltreffende manier bij aan het gezondere eetpatroon van hun post-puber-pokkejong.
Wat doet iemand van 20 nog thuis?!
Wie zegt dat hij nog thuis woont? Misschien komt hij ieder weekand thuis en is hij ergens anders woonachtig.
“Wat doet iemand van 20 nog thuis?!”
Antwoord
– Zijn Vuile was brengen.
– Gratis eten.
Student hè?
Jesse had gewoon die strik om die ,niet te eten, Japanse notenmix moeten knopen.
Of hij moet zijn ouders herprogrammeren, dat is beter.
Zó herkenbaar dit! Ik ga om die reden echt zelden nog naar m’n ouders.
Ja belachelijk!
De ouders van Floris-Jan, die zijn tenminste wel wèl koel!
Hebben gewoon Ret Boel in huis!
Jan-Willem Speknek
Japanse notenmix is niet te hachelen!