Studio Speld

Studio Speld

Deze nieuwe buren van Donald Duck haalden het nét niet

Donald Duck krijgt nieuwe buren! Na een wedstrijd met meer dan 7000 inzendingen werden de eenden Eva Hamerslag en haar zoon Lex uitgekozen. Maar er waren natuurlijk veel meer mooie suggesties. Deze inzendingen haalden het nét niet.

Buurman Bloeddorst
De 7-jarige Leroy uit Heemstede bedacht Buurman Bloeddorst, een mysterieuze nieuwe buurman die op het eerste gezicht een normale Duckstadbewoner lijkt, maar in het diepste geheim een dubbelleven leidt als seriemoordenaar. De Donald Duck-redactie vond het een erg originele, spannende insteek van Leroy, maar ze hebben zijn naam ook doorgegeven aan de politie.

Hendrew Eend
Kas en Mimoun (beiden 11) vinden dat er te veel ‘beta-ass bitches’ rondwaggelen in Duckstad, en dat iemand ‘die Donald Cuck’ eens zou moeten leren hoe hij alpha wordt. Enter: Hendrew Eend, een lawaaiige woerd die Duckstad dagelijks luidkeels uitlegt hoe ze vrouwtjes moeten domineren. De redactie vindt het leuk geprobeerd van Kas en Mimoun, maar ze wijzen er graag op dat er al lang een alpha in hun strips staat, die meer alpha is dan zij met hun grote mond ooit zullen zijn: Dagobert Duck.

De siamese eendendrieling Saartje, Klaartje en Maartje
De nieuwe buren van Donald Duck hadden ook zomaar een siamese drieling kunnen zijn! Eva (7) uit Bergen op Zoom bedacht een siamese drieling van eenden met de namen Saartje, Klaartje en Maartje. Ze doen alles samen en ze maken ook elkaars zinnen af. Ze houden van spelen en plezier. De redactie van het donzige weekblad zag echter niets in deze inzending: “Wij hebben in de afgelopen decennia al heel veel betekend voor de representatie van eendendrielingen, en nu is het even de beurt aan andere minderheden.” Better luck next time, Eva!

Spiderman
Eerlijk is eerlijk: dit was eigenlijk de favoriet van de redactie! Soraya (8) uit Diemen had de beste inzending van iedereen. Spiderman is ooit gebeten door een radio-actieve spin en daardoor heeft hij superkrachten, hij kan slingeren met spinnenrag en hij is waanzinnig sterk. De redactie zag al helemaal voor zich hoe Spiderman als nieuwe buurman van Donald Duck waanzinnig populair zou kunnen worden, maar ze kunnen helaas niet overgaan tot publicatie nu Soraya nog in een hevig IP-conflict verwikkeld is met Sony Pictures.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *