Studio Speld / Shutterstock

Studio Speld / Shutterstock

Dit zijn de eerste ratings van speelstukken in Chess ’25

Elk jaar is het weer een happening waar menig schaakliefhebber reikhalzend naar uitkijkt: de release van de nieuwste game in de Chess-serie. Het is nog even wachten tot de game in de schappen ligt, maar traditiegetrouw licht de spelontwikkelaar al een tipje van de sluier op door de ratings van de speelstukken te verklappen.

Volgens hoofdontwikkelaar Sytze Wietzema zijn de nieuwe ratings een van de doorslaggevende factoren waardoor schaakfans elk jaar weer de game aanschaffen. “Aan het spel zelf verandert niet zo veel natuurlijk, dus je moet ervoor zorgen dat de game een actuele meerwaarde heeft. Dat doen we door het mondiale schaken heel goed te volgen; zo zul je bijvoorbeeld zien dat het sterke jaar van de loper wordt beloond met een hogere rating en dat de iconische manier van juichen van de toren in de game is verwerkt.”

Ook dit jaar is de koningin het sterkste speelbare personage en de pion het zwakste. “Maar zo zwart-wit moet je niet naar schaken kijken”, voegt Wietzema er nog aan toe. “Dat maakt de game zo leuk, want met de juiste stappen en begeleiding zou de pion zijn skillset ook kunnen level-uppen naar het niveau van de koningin.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *