Shutterstock / Marcel Huijsman

Shutterstock / Marcel Huijsman

Kabinet werkt hard aan kunstvrije generatie

Samen op weg naar een kunstvrije generatie

Er bestaan al kunstvrije schoolpleinen, speeltuinen en sportclubs, maar met de verhoogde BTW werkt het kabinet hard aan een toekomst zonder kunst. “We zijn samen op weg naar een kunstvrije generatie.”

“Kunst is gewoon niet meer van deze tijd”, vertelt minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Eppo Bruins. “Vroeger zat je nog op een verjaardag met je hele familie over kunst cultuur te praten. Absurd eigenlijk om aan terug te denken. We doen er alles aan om dat snel achter ons te laten.”

Het kabinet wil in de toekomst nog meer maatregelen doorvoeren om te werken aan een kunstvrije generatie. Zo willen ze onder andere de muren van musea een donkerbruine kleur schilderen, tickets voor de opera alleen nog verkopen in avondwinkels en een verbod op reclames voor de cultuursector, dit zou culturele activiteiten té aantrekkelijk maken. Ook willen ze stoppen-met-cultuur programma’s vergoeden waarbij mensen hulp krijgen om te stoppen met kunst en cultuur. Coaches kunnen dan tips geven zoals: zet eens wat Formule 1 op of pak een kauwgompje wanneer je de drang voelt om naar een theatervoorstelling te gaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *