Studio Speld

Studio Speld

Wanneer is mijn baby oud genoeg voor een sleeve?

Steeds meer mensen laten hun arm versieren met een kleurige 'sleeve'. Dat roept de vraag op vanaf wanneer je met een baby naar de tattooshop kunt. Experts raden aan om er een half jaar mee te wachten.

Tattooartiest Thijs ziet steeds vaker ouders met pasgeboren baby's langskomen. "Vaak zijn ze na de bevalling geschrokken van hoe kaal de huid van hun kindje is, en willen ze dat ik er wat aan doe. Ik help graag met een sicke sleeve, maar heb daar wel enkele regels voor."

Zo raadt de tattooartiest aan om de eerste maanden te wachten: "Het is goed om een nieuw kind een poosje aan te kijken, zodat je een beeld krijgt van wat bij zijn of haar karakter past. Je wil niet weten hoe vaak ik ouders heb staan die geen flauw idee hebben van de vormen en kleuren die in de sleeve terug moeten komen, omdat ze hun baby eigenlijk nog niet goed genoeg kennen."

Daarnaast is ook de baby zelf in de eerste maanden nog niet toe aan tatoeage: "Qua dikte van de huid kan het wel hoor, met al die plooien voelen ze er amper wat van. Maar zeker de eerste maanden heeft een baby nog amper besef van ledematen en wat daar eventueel op staat. Ik hanteer daarom als vuistregel: wacht tot je kind kan zitten, dan kan het z'n sleeve ook echt goed zien."

Een belangrijk advies tot slot: "Let bij het uitkiezen van een sleeve een beetje op de concept-art. Het moet wel iets zijn dat de baby nog steeds leuk vindt als hij een dreumes is."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een reclame voor HOY-worst op het armpje lijkt me een aanzienlijk beter plan. Ten eerste omdat hij/zij het als dreumes nog steeds leuk zal vinden en ten tweede levert het ook nog eens iets op. Drie jaar lang gratis HOY-worst voor de baby/peuter!! Waarvan in het eerste jaar geprakte HOY-worst in een potje.

Reageer