Shutterstock / AJR_Photo

Shutterstock / AJR_Photo

18 pils en toch een kater, hoe kan dat?

Het is een merkwaardig fenomeen: je hebt een rustig avondje met vrienden, drinkt 18 pilsjes  speelt een potje kaart, en wordt de ochtend erop tóch gewoon wakker worden met een kater.  Hoe kan dat?

Medisch expert dokter Meester legt uit hoe het soms kan gebeuren dat je na 18 pils toch een kater krijgt. “Voor een deel is het pech: sommigen vergeten net na afloop dat glasje water te drinken, anderen hebben weer net een te slechte bodem gelegd, en weer anderen volgden  net een antibiotica-kuur die ze even vergeten waren”, zegt dokter Meester. “Je weet het soms gewoon niet! Het is voor een deel ook echt genetica, en daar heb je én niet veel over te zeggen, én het is soms onduidelijk wie er wel of niet last krijgen van het drinken van 18 snelle pilsjes.”

Ook ervaringsdeskundigen tasten vaak in het duister. “Het is bizar”, zegt Berry. “Ik had laatst ook al dat ik 15 pilsjes op had, en toen had ik ook al een kater: nekken de volgende ochtend en een hoofdpijn waar een paard de hik van krijgt. Geen peil op te trekken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *