NOS

NOS

Mbappé stelt op persconferentie extraparlementair programkabinet voor

Kylian Mbappé heeft de persconferentie voor de halve finale tegen Spanje aangegrepen om een extraparlementair programkabinet voor te stellen. De Franse sterspeler riep de politieke leiders in zijn land op om over hun schaduw heen te stappen en te gaan samenwerken.

"Het is een gecompliceerde uitslag met zetels voor heel verschillende partijen die elkaar deels hebben uitgesloten", zei Mbappé tegen de schaapachtig kijkende sportjournalisten. "Ik denk dat deze tijden vragen om een kabinet dat op iets meer afstand staat van de politiek. Ik noem dat een programkabinet. Dat is een vorm van een extraparlementair kabinet. Dat programkabinet zou moeten kunnen rekenen op steun van in ieder geval Nouveau Front populaire en Ensemble. Met een premier die niet voortkomt uit één van de partijen, maar wel door hen gedragen wordt. Een type-Olivier Giroud."

Vragen over de tactiek tegen Spanje ging de aanvoerder uit de weg. "Ik ben gevraagd als verkenner en zal de halve finale niet spelen. Verder kan ik op dit moment geen uitspraken doen." Toen bondscoach Didier Deschamps wel iets wilde zeggen, greep Mbappé in: "Ik verwacht van iedereen complete radiostilte."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *