NOS

NOS

CDA en CU dienen motie van medelijden in met Dick Schoof

Bij zijn eerste debat in de Tweede Kamer gisteren heeft premier Dick Schoof gelijk een motie van medelijden aan zijn broek gekregen.

Oppositiepartijen CDA en ChristenUnie dienden de motie in, omdat ze ‘niet langer konden aanzien hoe die arme, eenzame man worstelde met de eenheid van het kabinetsbeleid en hakkelde bij het beantwoorden van kritische vragen.’

CDA-leider Henri Bontenbal stelde dat hij blij was dat hij niet in de schoenen van Schoof hoefde te staan. “Hij is nog maar nauwelijks premier, en Geert Wilders beet hem al toe wat hij precies moest gaan zeggen. Vervolgens werd zijn verhaal weggezet als ‘slappe hap’. Waarna hij weer ondermijnd werd door een tweetende vice-premier.”

Ook ChristenUnie-leider Mirjam Bikker wilde even stilstaan bij de ‘eenzaamste man van het land’. “Niemand steunt hem. De oppositie niet, de coalitie niet. Hij heeft misschien zelf voor deze baan gekozen, maar misschien hadden we hem tegen zichzelf in bescherming moeten nemen. Je zal na een glansrijke carrière in de ambtenarij maar zo moeten eindigen.”

Dick Schoof wilde van medelijden niets weten. “Als ambtenaar ben ik gewend om precies te doen wat politici me vertellen. Ik heb me daar altijd zeer comfortabel bij gevoeld. Het enige verschil is dat vanaf nu heel Nederland meekijkt.”

De motie van medelijden kreeg geen meerderheid in de Kamer. De coalitiepartijen lieten weten Dick Schoof liever nog een tijdje te laten bungelen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De gevestigde orde zijn gemeen en laag bij de gronds zoalszij zich hebben opgesteld tegen D. Schoof. Ik denk dat iedereen weet welke ik bedoel.

Reageer