Shutterstock / Obatala-photography

Shutterstock / Obatala-photography

Fabio Jakobsen heeft in de parcoursverkenning drie interessante plekken gevonden om te lossen

Wielrenner Fabio Jakobsen heeft de 5e etappe van de Tour de France rood omlijnd in zijn agenda gezet. De Nederlander heeft in aanloop naar de Tour het parcours verkend en ziet in de etappe van vandaag drie interessante plekken om het peloton te moeten laten gaan.

“Net als bijna elke andere etappe, is dit parcours voor mij perfect om net voor de bezemwagen aan te komen", analyseert Jakobsen. "De eerste zestig kilometer lopen een beetje naar beneden, daar zie ik niet direct kansen, maar dan krijgen we een paar keer vals plat en zelfs twee colletjes te verteren. Daar moet het voor mij gebeuren."

Daarbij kijkt Jakobsen vooral uit naar de eerste col (vierde categorie), de Côte du Cheval Blanc. "Ik wil het liefst direct het verschil maken en niet pas wachten tot de tweede col. Op deze plek heb ik in de vorige Tour ook een venijnige vertraging weten te plaatsen waarmee ik iedereen te sloom af was, dus ik weet wat het is om hier te verliezen. Schrijf mij maar af voor vandaag."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *