CNN

CNN

Democraten zoeken pathologische leugenaar die beter uit zijn woorden komt

Er gaan steeds meer geruchten de ronde dat Joe Biden zich of zelf terugtrekt uit de presidentsrace, of dat de democraten hem gaan vervangen. Feit is dat de democraten er niet in slagen om een pathologische leugenaar naar voren te schuiven die beter uit zijn woorden komt dan Joe Biden.

“Amerikanen willen een sterke leider zien die het niet zo nauw neemt met de feiten”, legt Amerikakenner Raymond Mens uit. “Biden is én geen sterke leider én hij neemt het nauw met de feiten. Dat slaat niet aan. Daar gaan de democraten de oorlog niet mee winnen, en dat voelen ze.”

Nadat Biden een slechte beurt maakte in een debat tegen de notoire sjacheraar Donald Trump, namen de twijfels bij de democraten nog meer toe. Er moet nú een leugenachtige kandidaat gevonden worden die met zijn of haar grote bek het volk kan bespelen, anders kan het weleens een gelopen race zijn. Maar waar vind je zo snel iemand die niet als een seniele hakkelende oude man voor de camera staat en die wel in staat is om in heldere taal met je reinste complottheorieën kiezers over de streep te trekken?

Mens: “Dat blijft de grote vraag. De republikeinse partij wemelt van dit soort onuitstaanbare blaaskaken. De democraten hebben overduidelijk heel veel moeite om een geschikte leugenaar te vinden in hun ledenbestand. Je moet je bovendien ook voorstellen dat het in de VS ontzettend lastig is om een campagne op touw te zetten, en vooral duur. Je moet ook maar net iemand hebben die het voor elkaar kan krijgen om voldoende sponsoren bij elkaar te harken die je ongefundeerde agenda willen financieren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *