Shutterstock / Tutta Gnutta

Shutterstock / Tutta Gnutta

Basisschoolleerling Flore (12) krijgt advies ‘havo en DTP-prik’

De 12-jarige leerling Flore heeft op haar basisschool het advies ‘havo en een DTP-prik’ gekregen. Haar juf is ervan overtuigd dat dit niveau in combinatie met bescherming tegen difterie, tetanus en polio goed bij haar past.

“Ik ben er heel blij mee”, glundert Flore. “Ik kijk er erg naar uit om nieuwe vrienden te maken op de middelbare school en beschermd te zijn tegen allerlei ziektes.”

Tot verbazing van de juf zijn haar ouders helemaal niet blij met het schooladvies. “Havo prima, maar die DTP-prik heeft ze echt niet nodig. Die ziektes kan haar lichaam hartstikke goed zelf bestrijden”, vertelt haar vader. “Jammer dat de juf dat niet ziet.”

Flore hoopt dat ze naar dezelfde school kan als haar beste vriend en dat ze elkaar nog lang zullen blijven zien. Dat wordt wel nog even spannend, hij kreeg het advies ‘vmbo met BMR en meningokokkenziekte’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *