Shutterstock: Kara Laws

Shutterstock: Kara Laws

Serie die zich afspeelt op ranch focust nauwelijks op narratief van paard

De serie Yellowstone speelt zich af op een van de grootste Amerikaanse ranches die er zijn. Kijkers en recensenten zijn woest enthousiast over de serie met onder andere Kevin Costner, maar wij moeten een belangrijk punt van kritiek tóch laten horen: waar zijn de verhalen die worden verteld vanuit het perspectief van de paarden?

Yellowstone heeft veel te zeggen over de dynamiek van een rijke, ruwe familie en de uitdagingen waar ze voor staan met reservaten van native Amerikaans, vechten voor je land en je wapen afschieten vanaf een paard, maar om niet ook het perspectief van het paard mee te nemen voelt als een gemiste kans. Hoe voelt het om Kevin Costner op je rug te hebben? Hoe voelt het om te galopperen zo lang als je kan, in een landschap dat zowat groter is dan de Biesbosch en de Veluwe bij elkaar? We weten het nog niet, want Yellowstone moet zich zo nodig richten op bloedspannende verhalen van de familie Dutton.

Kijk nu de serie Yellowstone op SkyShowtime, dé streamingdienst waar wereldberoemde studio’s op één plek samenkomen van Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon en DreamWorks Animation tot Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios, and Peacock.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *