shutterstock / minhanphotos / Drevs

shutterstock / minhanphotos / Drevs

Buitenlandse media zien: Nederland heeft erg veel bevestiging van buitenaf nodig

In het buitenland genieten ze van het onzekere Nederland dat voortdurend naar bevestiging zoekt van buitenaf. Veel buitenlandse media zijn lyrisch over het gebrek aan zelfvertrouwen.

De Spaanse krant Marca zegt: ‘‘Het zit in de nerven van de Nederlandse cultuur dat ze eigenlijk een klein en onzeker landje zijn. Enerzijds roepen ze ‘eigen volk eerst’ en anderzijds zijn ze zeer gevoelig hoe er in het buitenland naar ze wordt gekeken. Het lijkt erop dat Nederland ergens een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt, dat zou in ieder geval verklaren waarom ze overmatig zoeken naar bevestiging.’’

Het Franse L’Équipe is juist kritisch over de mate waarin Nederland bevestiging zoekt: ‘‘Landen die ook maar iets meer autonoom en onafhankelijk in de wedstrijd zitten, gaan niet bij elke muggenscheet naar andere landen kijken voor bevestiging.’’

De BILD kopt “Nederland ONZEKER kindje!”, in het artikel wordt Nederland geduid als een kind dat alles zelf wil bepalen maar ook voortdurend aan ouders vraagt of ze het wel goed doen.

La Gazzetta dello Sport concludeert: ‘‘Je hebt geen controle over wat het buitenland van je vindt, als je daar te veel bij stilstaat word je heel ongelukkig. De enige die Nederland gelukkig kan maken is Nederland.’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *