Shutterstock / Dutchmen Photography

Shutterstock / Dutchmen Photography

Achterban coalitiepartijen bleef dit keer thuis: ‘Geloven niet dat er in Brussel veel belangrijks wordt besloten’

De uitslag van de Europese parlementsverkiezingen is teleurstellend voor PVV, VVD, NSC en BBB. De helft van de mensen die in november op een van die vier partijen stemde bleef dit keer thuis. “We geloven niet dat er in Brussel nou zo veel belangrijks wordt besloten.”

“Europa?”, vraagt een vertwijfelde PVV-stemmer zich af. “Daar wil ik sowieso niks mee te maken hebben, waarom zou ik er dan wel op stemmen? Het zijn toch alleen maar klojo’s daar.”

“Nee hoor, ik ga niet stemmen voor Europa. Nederland heeft zelf al genoeg problemen”, zegt een BBB-stemmer. “Laten we eerst eens kijken of we vluchtelingen buiten de deur kunnen krijgen en of we milieuregels die lastig zijn kunnen versoepelen. Als we ons eigen huis op orde hebben kunnen we misschien wel kijken wat voor regeltjes in Brussel anders kunnen. Maar niet eerder.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *