Beeld: Jasper Schilder

Beeld: Jasper Schilder

Steeds meer naaktslakken door krapte op de huisjesmarkt

Mensen met een tuin is het vast al opgevallen: er zijn steeds meer naaktslakken in ons land. Ook op fietspaden, wandelroutes en overige stukken gras zijn de glibberige beestje steeds vaker te vinden. Biologen denken te weten hoe dit komt: de krapte op de huisjesmarkt.

“Het systeem is al een tijdje verziekt en vastgelopen”, zegt Freek Vonk. “Er komen minder nieuwe schelpen bij die als huisje voor de slak gebruikt kunnen worden. En slakken die wel een huisje hebben blijven er door minder giftige bestrijdingsmiddelen in de tuin langer in wonen. Of het aan klimaatverandering ligt weet ik niet, maar er moet een oorzaak zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *