Shutterstock / Rudmer Zwerver

Shutterstock / Rudmer Zwerver

Huizenprijzen weer iets gestegen, maar niet getreurd: het tekort is ook opgelopen

'Zie het in perspectief'

Het nieuws dat de huizenprijzen het afgelopen kwartaal weer zijn gestegen, valt veel woningzoekenden wellicht rauw op het dak. Maar deze stijging van maar liefst twee procent moet niet zo zwart-wit worden bekeken, want niet getreurd: het tekort is de afgelopen maanden óók opgelopen.

“Tegenover de stijgende prijzen staan ook 826.800 woningzoekenden die geen woning hebben”, legt woningmarktdeskundige en coach Flemmo te Gader uit. “Sta maar eens even stil bij hoeveel mensen dat zijn, hoeveel voetbalstadions vol. Met mensen die azen op dezelfde woning als jij. Die waarschijnlijk meer verdienen, meer eigen geld hebben of überhaupt geld hebben.”

Volgens Te Gader is het daarom belangrijk om de berichten in perspectief te blijven zien. “Natuurlijk, je kunt kijken naar de gestegen huizenprijzen. Maar je kunt ook focussen op de net zo goed gestegen hypotheekrente. Dat is een keuze die je kunt maken. Net als dat je je kunt blindstaren op het aantal mensen dat geen huis heeft. Terwijl je je ook kunt
richten op de mensen met een pied-à-terre in Amsterdam. Prachtig toch, hoe het een niet kan bestaan zonder het ander? Het is altijd yin en yang.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *