Shutterstock / Robert Hoetink

Shutterstock / Robert Hoetink

Hoe maak je een moodboard voor jouw begrafenis? 5 inspirerende tips

Is binnenkort jouw begrafenis? Vergeet dan niet een moodboard te maken. Je doet zoiets vaak maar één keer en het kost veel geld, dus dan wil je het wel goed doen. Met deze inspirerende tips maak jij het ultieme moodboard en zorg je voor een – voor de gasten – onvergetelijke begrafenis.

1. Doe inspiratie op
Je hoeft niet alles zelf te bedenken. Ga lekker op pad en struin verschillende begrafenissen af, maak foto’s van wat je leuk vindt of vraag, als je spullen ziet die jou wel aanspreken, om een linkje zodat jij deze misschien ook wel kunt scoren.

2. Kill your darlings
Ga voor één stijl. Vraag je af: welk gevoel wil je dat mensen krijgen wanneer zij straks binnenkomen op jouw begrafenis? Is dat strak en industrieel, knus met een botanisch tintje of juist japandi; rustig en alles één geheel in beige en passende aardetinten?

3. Mix&match
Yes! Combineer materialen en kleuren. En mix&match vooral lekker met verschillende texturen. Neem bijvoorbeeld een gladde notenhouten kist, voor een chique retrostijl maar met een fluweelzachte binnenkant in een kleur die eruit springt. Dat zorgt voor een speels effect.

4. Maak je moodboard digitaal
Knippen en plakken is leuk, maar maak jouw begrafenis-moodboard liever digitaal met bijvoorbeeld Pinterest. Het leuke hieraan is dat jij anderen die een moodboard voor hun begrafenis maken ermee kunt inspireren én dat je altijd dingen kan toevoegen. Technisch gezien dan.

5. Denk buiten de box
Het is verleidelijk om binnen een zachte box van zo’n 2 bij 0,6 meter te denken. Maar stap een buiten die comfortzone en laat je creativiteit nog even de vrije loop. Kies bij het maken van je moodboard ook niet alleen leuke plaatjes uit maar denk aan de sfeer die je wil bereiken. Ga je voor een grafstemming? Zorg dan ook dat je de compositie daarbij past. En vergeet het natuurlijk het lichtplan niet. Onmisbaar voor een jaloersmakende begrafenis.

Is je moodboard klaar? Super! Neem deze mee tijdens het shoppen naar spullen voor jouw begrafenis, dan kun je de verkoper fijn meenemen in jouw ideeën en voorkom je miskopen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja die zoon van Charlie werd advocaat. Tis voor iedereen! Flinterdun ja inderdaad. Knip en flak fluc. Meteen weggehaald, mazelen mysterie. Lief van je, beter van niet, n is ff kwijt. Niet om niet ook. Heb u wel over de stoel van hout gelezen? Tsjeck one said got him Quick ‘nd attentive at least on this night. All grip ‘nd never lost a tune, chord for a positive up but truth was difficult to say.

Reageer