Shutterstock / Christian Roberts-Olsen / Bernhard Staehli

Shutterstock / Christian Roberts-Olsen / Bernhard Staehli

Onderzoek: ‘Klimaatcrisis verloopt normaal voor crisis van deze grootte en aard’

De klimaatcrisis verloopt heel normaal voor een klimaatcrisis van deze grootte en aard. Dat stellen Nederlandse onderzoekers op sociale media. “Er wordt nu vaak gedaan of deze klimaatcrisis heel heftig is, en voor een deel mag dat misschien zo zijn, voor een ander deel is dat enorm overdreven. Klimaatcrises van deze orde van grootte verlopen eigenlijk altijd zo.”

De onderzoekers wijzen erop dat met de huidige mate van CO2-uitstoot en het gebrek aan reductie van uitstoot het grotendeels te verwachten en voorspeld was dat er nu in april allerlei warmterecords sneuvelden. “Als de klimaatcrisis kleiner was geweest, was er inderdaad reden tot zorg. Maar het simpele feit wil dat de huidige klimaatcrisis gewoon al best wel groot is, en daar passen inderdaad temperaturen van 38,5 graad boven de norm op Antarctica bij, of een april-temperatuur in Spanje die je normaal hartje zomer verwacht. Nogmaals: dit is volstrekt normaal.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, die fameuze meting in Concordia en wat domoren daarmee doen, dat is pas echt om te lachen. Een temperatuur van -19 graden, 38,5 graad boven de “norm”? Precies een jaar later was het er -82,7 en op dit moment liggen de ijsberen te zonnen bij -66 en smelt het ijs zienderogen. Een ramp…

Reageer
gravatar

Deze week gesport een imitator politicus een imitator acteur en schrijver met eigen profetie in de krant. Van die laatste alleen nietszeggende holle frasen; uit het hoofd geleerde wijsjes. Met het verhaal over Troje (ken het niet) maar leer ook je iets over mensen. plaatsen en handelen in die tijd lijkt mij. Worden prijzen ook al verkocht tegenwoordig? Acteur maakt een foute flirt en de imitator politicus lelijke schoenen.

Reageer