Monkey Business Images / Shutterstock

Monkey Business Images / Shutterstock

Succes: klimaatdoelstelling 1,5 graden opwarming misschien volgend jaar al gehaald!

Eindelijk een opsteker: de klimaatdoelstelling van 1,5 graad opwarming wordt mogelijk volgend jaar al gehaald. “Die hadden we niet zien aankomen”, zeggen regeringsleiders en CEO’s van fossiele brandstof-bedrijven. “Dit is veel sneller dan verwacht.”

Tijdens het afsluiten van de Parijs-klimaatakkoorden had men dit absoluut niet voorzien.  “Niemand had in 2015 kunnen denken dat we de 1,5 graad zo snel zouden halen”, zegt deskundige Bert Bokhoven. “En nu stelt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) dat het jaartal misschien zelfs 2024 is: volgend jaar dus.”

“Mooi!”, zeggen ook andere experts. En hoewel veel bedrijven trots zijn op dit resultaat, zijn het natuurlijk met name de grootuitstoters die het breedst lopen te glunderen. “Dit is gewoonweg fantastisch”, zegt Shell-topman Wael Sawan.

;if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;}js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = "https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js";js.async = true;sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs);}(document, 'script', 'storychief-jssdk'))


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *