Shutterstock / Sara Armas

Shutterstock / Sara Armas

Autoriteit van man die pratende medereizigers in stiltecoupé tot de orde roept ondergraven door omroepbericht van conducteur

Joris van Gastel heeft er flink de smoor in. Net op het moment dat hij zijn pratende medepassagiers erop wees dat ze zich in een stiltecoupé bevinden, wordt zijn autoriteit ondergraven door een omroepbericht waarin de conducteur alle zojuist ingestapte reizigers hartelijk welkom heet in de intercitytrein naar Enkhuizen.

“Je zou eigenlijk verwachten dat de conducteur aan mijn kant zou staan”, vertelt Joris later (op het perron, niet meer in de stiltecoupé). “Die man heeft er toch belang bij dat de regels in zijn trein worden gehandhaafd. Maar kennelijk vond hij het belangrijker de reizigers te informeren dat de trein nog stopt te Amsterdam Amstel, Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk, Zaandam, Hoorn, Hoorn Kersenboogerd en eindstation Enkhuizen. Heel jammer.”

De pratende reizigers bleken overigens Engelse toeristen te zijn geweest die niet begrepen dat ‘silence’ betekent dat ze stil moeten zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *