Eurovision Song Contest / Youtube / Joost Klein

Eurovision Song Contest / Youtube / Joost Klein

Joost Klein als laatste in halve finale Songfestival: ‘Anders heeft iedereen de hele show het nummer in zijn hoofd’

Joost Klein mag de tweede halve finale van het Songfestival afsluiten. De Nederlandse inzending is helemaal op het eind geplaatst, omdat anders iedereen de hele show het nummer ‘Europapa’ in zijn hoofd zou hebben.

“Het is niet eerlijk tegenover andere landen om Joost aan het begin van de show te zetten. Dan zit het publiek in de zaal en thuis de rest van de show met ‘Europapa’ in zijn hoofd en kunnen ze niet meer normaal naar de andere nummers luisteren”, zegt een woordvoerder van het Songfestival. “Eerder kozen we voor dezelfde reden al om hem in de tweede halve finale te plaatsen.”

Songfestival-experts zeggen de keuze van de organisatie te begrijpen. “Het is ook fijn voor de artiesten zelf dat Joost niet voor hen zit. Stel je voor dat Eden Golan namens Israël in haar nummers ineens ‘JONGUH!’ achter een zin plakt. Dat zou heel raar overkomen.”

Joost Klein laat weten dat het hem niets uit maakt. “Iedereen heeft het nummer al in zijn hoofd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *