NOS

NOS

Koeman wil tegen Duitsland spelen met een formatie op hoofdlijnen

Volgens Ronald Koeman is het een hele puzzel om met een geschikte formatie op de proppen te komen voor de oefenwedstrijd tegen Duitsland. Er zijn veel verschillende belangen en wensen, waar de bondscoach rekening mee moet houden. De oefenmeester mikt op een formatie op hoofdlijnen.

“Iedereen wil wat anders”, legt Koeman op de persconferentie uit. “Een Frimpong wil graag aanvallen, terwijl Virgil weer wat meer accenten op verdedigen wil leggen. Andere spelers willen vooral duidelijke financiële afspraken maken rond deze wedstrijd. Dat soort dingen moet je dus niet van tevoren helemaal willen dichttikken als je tot een formatie wil komen waar iedereen tevreden mee is. En dan zijn er ook nog eens miljoenen fans die duidelijk laten weten hoe zij vinden dat we moeten spelen. Daar moet je als nationaal elftal ook recht aan doen. Daar ga ik nog met alle partijen over in gesprek.”

Dus stuurt Koeman tegen Duitsland “een man of elf” het veld op, zonder ze hele specifieke opdrachten of posities mee te geven. “Natuurlijk, we gaan aanvallen, maar ook verdedigen. Globaal kun je wel een soort van richting meegeven. Ik denk dat iedereen bijvoorbeeld wel op de lijn zit dat we deze wedstrijd willen winnen. Hoe de spelers dat dan precies gaan invullen, dat komt allemaal later wel. Ik verwacht over een maand of twee mijn bevindingen met jullie te kunnen delen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

T.o.v. oktober 2018? Speelt een de Ligt, gaat Frenkie voor de Cruijff opening? Of is hij geblesseerd? En ziet Frenkie de Jong nu waar de goal nog niet valt?: Vanaf de bank thuis? Die rechtsbuiten van Ajax? Met een opleving. Uit beeld nu. Wijnaldum, check 1? Present. Ja goed eerder toernooi gespeeld. Club past, naar PSV gegaan, meer weerstand.

Reageer