Pro Shots / Zuma Press

Pro Shots / Zuma Press

Bijgelovige Sainz laat voortaan elke race blindedarm verwijderen

Voor Ferrari staan de komende weken in het teken van oefenen op blindedarmen verwijderen. Het Formule 1-team komt daarmee tegemoet aan zijn zeer bijgelovige coureur Carlos Sainz, die voor het eerst sinds een half jaar weer eens een race won: na verwijdering van zijn blinde darm.

"Ik weet niet precies waarom, maar het scheelde net die tiende van een seconde per rondje", peinst de Ferrari-coureur. "Dus dit moeten we maar elke race doen. De komende week gaan we volop testen in de windtunnel. Als we de ingreep goed onder de knie krijgen, verwacht ik bij de volgende race mijn blindedarm in een pitstop van 3 seconden te kunnen laten verwijderen."

Andere teams houden de ontwikkelingen met argusogen in de gaten: "In de reglementen van de FIA staat duidelijk dat je maar twee blindedarmen per seizoen mag laten verwijderen, daarna volgt een grid penalty", waarschuwt teambaas Toto Wolff van concurrent Mercedes.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *