Shutterstock / Ruud Morijn Photographer

Shutterstock / Ruud Morijn Photographer

Natuur huurt lobbyisten in om herstelwet er doorheen te krijgen

Het gaat niet goed met Europese natuurherstelwet. Jarenlang is er door de Europese Commissie aan gewerkt, na protesten al afgezwakt en nu wordt het spannend of de wet het wel gaat halen. De Natuur laat het er niet bij zitten en heeft de beste lobbyisten ingehuurd om de wet door het Europarlement te loodsen.

“Wij zijn benaderd door onder meer een collectie torretjes, enkele zeldzame gewassen en een pittoresk ven om de belangen van de natuur te behartigen”, zegt lobbyist Rogier. “Onze strategie is nu om niet alleen de financiële voordelen van een gezonde natuur te benadrukken, maar ook de emotionele. Onze cliënten – en dan met name de torretjes – stonden daar echt op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *