NOS

NOS

EU: ‘Dit zijn de ambitieuze klimaatdoelstellingen totdat er een tractor op de stoep staat’

De Europese Commissie heeft eerder vandaag hun meest ambitieuze klimaatdoelen gepresenteerd tot er protest tegen komt. Wopke Hoekstra: “Wij gaan voor 90% emissiereductie in 2040, maar als er straks een tractor op de stoep staat 50%.”

Hoekstra vervolgt: “Deze maatregelen zijn volgens alle wetenschappelijke rapporten nodig om klimaatverandering af te remmen tot de eerste hooibaal de fik in vliegt. Ik heb hier snel geleerd: plannen maak je totdat er verzet komt.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als klimaatverandering nou op zijn beurt ook eens een beetje inschikt? Klimaatverandering moet wel redelijk blijven hoor. Als klimaatveranderingen de onderhandelingen keer op keer torpedeert dan is het aan het einde van de dag de schuld van de klimaatveranderingen.

Reageer