Zwaard uit Romeinse Tijd gevonden, omwonenden geëvacueerd cover

Zwaard uit Romeinse Tijd gevonden, omwonenden geëvacueerd cover

Zwaard uit Romeinse Tijd gevonden, omwonenden geëvacueerd

Aan de Esdoornlaan is een zwaard uit de Romeinse Tijd gevonden. De buurt is uit voorzorg afgezet.

Het zwaard werd bij toeval ontdekt tijdens graafwerkzaamheden. Niet duidelijk is of het zwaard nog steeds scherp is. “Maar we willen het zekere voor het onzekere nemen, we willen niet het risico lopen dat de halve straat straks snijwonden oploopt”, aldus de politie. Het Zwaard zal door de Steekwapens Opruimings Dienst (SOD) gecontroleerd bot worden gemaakt.

In de buurt zijn vaker opmerkelijke vondsten gedaan. Vijf jaar geleden werd bij baggerwerkzaamheden een dinosaurusschedel te laat opgemerkt. Daarbij kwamen vijf mensen met bijtwonden in het ziekenhuis terecht.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *