Studio Speld: Casper Steenbergen is & Shutterstock

Studio Speld: Casper Steenbergen is & Shutterstock

Moeten de VR-brillen uit de klas geweerd worden?

Ze zijn al bijna niet meer weg te denken uit de klaslokalen: de Apple Vision Pro-brillen. Onderwijsexperts denken nu dat het ten koste gaat van de aandacht voor de lessen bij leerlingen.

Pedagoog Marianne Verschuur: “We zien leerlingen zich heel erg in hun eigen wereld terugtrekken, vage gebaren in de lucht maken en ze zijn nauwelijks meer aanspreekbaar voor de buitenwereld. Mijn eerste indruk is dat het mogelijk nadelig is voor de schoolprestaties en de sociale cohesie op school.”

Leerlingen zelf zijn juist wel enthousiast. Gino (16): “Dat contact met klasgenoten is er wel, maar op een andere manier. Ik kan ook prima appen, schaken en drugs kopen terwijl ik ergens op de achtergrond mijn docent hoor praten.”

De technologie loopt duidelijk voor op het schoolbeleid. De verwachting is dat er vroeg of laat wel regels komen. “Dat zal nog wel even duren", zegt Gino die weg zoeft op zijn opgevoerde fatbike.

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *