fizkes / Shutterstock

fizkes / Shutterstock

Dry January: Ilse’s vriend Dave blijkt nog saaier dan gedacht

“Kijk, Dave was nooit echt een bruistablet”, aldus Ilse. “Al toen ik hem ontmoette was hij een introverte, nuchtere jongen, figuurlijk dan. Maar met een fles lekkere wijn erbij hadden we het tot nu toe altijd goed naar onze zin.”

Om hun relatie van 6 jaar wat nieuw leven in te blazen wilde Ilse dit jaar samen een leuke uitdaging aan gaan. Een maand niet drinken. “We hadden er echt zin in.”

Maar het bleek al snel dat ze eigenlijk helemaal niet op één lijn zitten. Er wordt in het huis van Dave en Ilse al dagen niks gezegd. “Ik zoek echt naar onderwerpen, zoals lievelingskleuren of hobby’s, maar die waren na twee dagen wel op. Dan is een maand best lang. Hij is me nu té nuchter”, zucht Ilse. “Ik wist wel dat hij altijd een drankje nodig had om los te komen, maar dat het zó erg was?!”, zegt Ilse.

Dave staart voor zich uit. Voor hem ligt een legpuzzel van Bovenkarspel (5000 stukjes). “Deze puzzel doet hij 53 keer per dag. Daarna kijkt hij herhalingen van Bob Ross, gevolgd door het luisterboek “Nooit Meer Slapen”.

“Ik zit tegen een een bore-out aan”, zegt Ilse. “De prik is echt uit de cola. En cola is nog het enige dat we drinken.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *