Shutterstock / Adriaan de bruin

Shutterstock / Adriaan de bruin

Orkest-groupie heeft 90 handtekeningen op z’n buik staan

De orkest-groupie Joop (24) kan zijn geluk niet op. Hij heeft alle 90 handtekeningen van de leden van het Nederlands Studenten Orkest op z’n buik weten te verzamelen. Hij is door het dolle heen, wanneer het laatste lid, de tweede trombonist, zijn handtekening op het enige overige stukje buik krabbelt. “Ik ben je grootste fan”, stamelt hij met rode wangen.

Al sinds hij zich kan herinneren is Joop idolaat van orkesten en dan met name van het NSO. “Ik heb alles van ze”, zegt hij trots. “Elk jaar verandert het orkest van samenstelling, dus van de action figures heb ik er onderhand zo’n 3000”, gaat hij verder. “Laatst heb ik er zelfs eentje uit het oprichtingsjaar gevonden op een rommelmarkt. Die van Rob uit 1952!”

Ook de nummers van het NSO kent hij allemaal uit z’n hoofd. “Ze spelen eigenlijk alleen maar covers, maar ik kan ze allemaal noot voor noot meezingen. Zelfs de piccolo-partijen als ik een beetje m’n best doe.” Hij begint een piccolo-lijntje te piepen. “Dit komt uit de 5e symfonie van Gustav Mahler. Dat spelen ze dit jaar in februari en ik heb het al maanden in m’n hoofd. Echt een oorwurm die track.”

De NSO-fan is erg te spreken over zijn idolen. “Ze zijn allemaal zo gewoon gebleven.” Hij gaat ze komende februari twaalf keer bekijken in de mooiste concertzalen van het land.

Ook de orkestleden in het echt ontmoeten en een concert van het Nederlands Studenten Orkest bijwonen? Ga dan naar www.nso.nl/nso-24 en haal snel je tickets.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *