Shutterstock / Olena Yakobchuk & Jarretera

Shutterstock / Olena Yakobchuk & Jarretera

Oudejaarstrekking: wat zou jij doen met de 30 euro die je gaat verliezen?

Het is bijna weer zover: de Oudejaarstrekking. Het is voor mensen die een lot hebben gekocht altijd heerlijk om twee weken lang te mijmeren en weg te dromen; wat zouden ze kunnen doen met die dertig euro die ze nu verliezen?

“Dertig euro, poeh…”, zegt Hanneke (74), die we aanspreken in haar straat in Den Bosch. “Wat plantjes bij de Intratuin, misschien? Of een gourmetset voor zes personen bij de Blokker, dat lijkt me ook wel wat.”

Hanneke vertelt dat ze enthousiast werd toen ze de envelop zag waarop stond dat ze had gewonnen. ‘Ik was echt verheugd, ik durfde echt niet te dromen van 30 euro minder. Het is niet alleen het prijzengeld, waar ik ook naar uitkijk zijn de eindeloze mailtjes die je daarna krijgt om weer mee te doen. Een schitterend perspectief voor 2024!’

Ook Jeffrey (51) stond ons te woord. ‘Het is best een smak geld, in ieder geval een bedrag wat me goed van pas zou komen. Jammer dat ik het nu al aan dat lot heb verbrast. Maar goed, wie weet win ik wel een adventkalender of iets dergelijks. Je moet altijd het positieve van dingen in kunnen zien.’

Toch vindt Hanneke dat je groot moet durven dromen. Haar ogen beginnen te glimmen: “Ik heb een kleinzoon die in Spanje woont. Hier in het buurthuis om de hoek kun je voor dertig euro een introductieles salsadansen doen. Twee uur lang, alles erop en eraan. Er zijn zelfs hapjes bij. Dat zou ik wel willen doen, maar ik heb al een lot gekocht.” Ze haalt haar schouders op. “Misschien volgend jaar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ook geen lot gekocht.
Deze jongen heeft via een chinese website 97 HOY-worsten op de kop weten te tikken.
En dat alles voor die 30 euri (inclusief verzendkosten).
Dat wordt smullen met oudejaar.
HOY-Worst met oliebollen schijnt ook de ultiemo test te zijn voor je darmen.

Reageer