Anna Krasnopeeva / Shutterstock

Anna Krasnopeeva / Shutterstock

Bioscoop draait Titanic in 4D: 8 bezoekers verdronken

Wat een gezellig avondje naar de film moest worden, is uitgelopen op een nachtmerrie. Een bioscoop in Papendrecht had het idee om instant klassieker ‘Titanic’ te vertonen in de 4D zaal. Tegen het einde van de film waren acht bezoekers verdronken.

“Het idee was enthousiasmerend”, geeft bioscoopmanager Frits van Gorp aan. “Tot het schip in tweeën brak en zonk, was het ook een prima avond.” Vervolgens gaat het mis en stromen er miljoenen liters ijskoud water de zaal in. “We hadden niet verwacht dat het zó realistisch zou zijn”, aldus een gebroken Van Gorp.

De Titanic in 4D heeft tot dusver aan acht mensen het leven gekost. Zestien personen zijn met onderkoelingsverschijnselen voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De schade in de bioscoop loopt in de miljoenen euro’s. Hierdoor zullen ze in de toekomst genoodzaakt zijn minstens 54,99 euro te vragen voor een kleine bak popcorn, en een 29,99 euro voor een petfles. “Vijf euro is een flinke prijsverhoging”, geeft Van Gorp toe. “Maar voor ons is het nu ook overleven.”

Bezoekers die het overleefden noemden de ervaring realistisch, maar de film met vlagen onrealistisch. “Er was geen enkele muzikant die het in zijn hoofd haalde om viool te spelen terwijl drie man in rij 17 vochten voor hun leven”, melden ze voor de camera’s van NOS. “En er passen zeker drie man en een peuter op een drijvende deur, dus wat dat betreft was Rose wel een nare trut.”

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wow wat vet! En super realistisch!!!!!!
Ik wil dit ook doen! Ik heb tenslotte een Titanic opsessie, dus ik wil zeker naar deze bijzondere ervaring bij mijn lievelingsfilm, en die paar extra eurootjes heb ik er ook echt wel voor over! Dit nieuwsbericht is ook 100% waar!!!! Maar even er konden geen 3 man + een peuter op de deur, de rede dat Jack er niet meer op paste was niet vanwege de ruimte, maar het gewicht, als Jack er ook op had gelegen zou de deur te zwaar zijn en zou het half onder water legen, en aangezien het ijskoud water was hadden ze het dan beide niet kunnen overleven, dus dat Rose een trut was is niet helemaal terecht! Maar wel goed bedacht weer!

Reageer