Wikimedia Commons CC: G.Lanting & DWDD

Wikimedia Commons CC: G.Lanting & DWDD

‘Mag ik dan bij jou’ en ‘Kedeng Kedeng’ fuseren om meer kans te maken op plek 1 in Top 2000

Claudia de Breij en Guus Meeuwis hebben besloten de koppen bij elkaar te steken en hun twee hits ‘Mag ik dan bij jou’ en ‘Per Spoor’ (Kedeng Kedeng) samen te voegen. Met deze muzikale ingreep hopen ze meer kans te maken om eindelijk Bohemian Rhapsody van plek 1 te stoten in de Top 2000.

“Als we samen verder gaan staan we sterker tegenover favorieten als Queen en Rollercoaster. Met de aanhang van beide nummers zijn we simpelweg groter en krijgen we dus meer stemmen”, zegt Meeuwis. “Maar naast de vaste stemmers hopen we met dit nieuwe geluid ook een nieuw publiek aan te spreken.”

De Breij zingt een stukje voor tijdens haar try-out: “Als de oorlog komt, en als ik dan moet schuilen, schieten kilometers spoor onder mij door.” Haar fans moeten wel even wennen, maar haken toch de armen ineen. “Wij laten niemand los!” brult De Breij vanaf het podium. De fans brullen mee: “Mag ik dan bij Oeh Oeehhh!!”

Ook klinkt er uit de eigen achterban voorzichtige kritiek: “Als ik doodga wil ik niet dat mensen massaal een trein na gaan doen”, zegt Meeuwis-aanhanger van het eerste uur Bert Stoffer. “En ik zie Claudia gewoon niet als een perfecte hoofdartiest. Als het echt zover komt gaat mijn stem naar Stef Bos.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *