Studio Speld / Lisanne Vegt  & Shutterstock

Studio Speld / Lisanne Vegt & Shutterstock

Zul je net zien: wil je alle stoeptegels tellen binnen een straal van 1.5 kilometer, valt er opeens een hydraulische pers op je hoofd

Ja hoor, zul je net zien. Ben je net alle stoeptegels aan het tellen binnen een straal van 1.5 kilometer van de Willem de Vries Robbeweg (32) in Gorinchem ten tijde van een zware regenbui, terwijl het volgens Buienradar en Buienalarm droog zou moeten zijn, valt er opeens een 14 jaar oude hydraulische pers van MW Tools, die overigens wel wat beter gesmeerd had mogen zijn aangezien er al sporen van roest zichtbaar zijn, op je hoofd, nét op de dag dat je je Star-Wars fietshelm, dat een waar collector’s item is, thuis hebt laten liggen omdat je fiets een lekke band heeft want er lag weer eens een verdwaalde spijker op de weg, waarschijnlijk omdat de gemeente 100 meter verderop bezig is met werkzaamheden en de spulletjes weer eens niet netjes opgeruimd heeft, terwijl je diezelfde avond een date had gepland met een meisje, met wie je zou gaan Rocyclen, want dat is kennelijk helemaal hip tegenwoordig.

Zó herkenbaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Chit chat is fijn, chatgpt is jatwerk en betekent meer huiswerk; er staan altijd minimale foutjes in die teksten, slowly drafted fake machinerie, steeds net een stukkie bezuiden de waarheid ten koste van analytisch en kritisch denkvermogen, verdere uitholling van ware kennis als drijfveer is de enige drijfveer van chjetchefgpt. Zodat het graaien naar de grijpstuivers, het talent en de creativiteit van de bekende doelgroepen (“artists, designers, architects, kids, sick ‘nd old” excuse me als ik target doelgroep) onbedaarlijk door kan draaien. Zou verboden moeten worden als ziekmakende AI propaganda. Anders hebben we alleen de poëzie nog om ons als te mens laten voelen en te laten denken in onze taal in plaats van hetgeen we ons laten voorschrijven door deze fake machinerie. Dus alleen maar meer huiswerk met chjetgpt omdat niet 100% waarheid is. Tjew! Can u just roll the tape or typewriter, geschiedenis zijn vertellingen geen plasticide prullaria.

Reageer
gravatar

Ik heb ‘t even aan chatGPT moeten vragen, maar ‘t blijkt dus dat ik echt gewoon niet slim genoeg was voor deze humor.
The hydraulic press in this story symbolically represents the randomness and absurdity of life, as well as the fragility and vulnerability of human existence. The narrator is engaged in a mundane and obsessive activity of counting the sidewalk tiles, while ignoring the weather and the surroundings. He is unaware of the impending danger of a heavy and rusty machine falling from the sky, which could crush him to death at any moment. The hydraulic press is also a contrast to the narrator’s Star-Wars bike helmet, which is a symbol of his childish and geeky interests, as well as his hope for a romantic date. The hydraulic press is a device that applies enormous pressure and force, while the helmet is supposed to protect the head from injury. The hydraulic press is also a symbol of the industrial and mechanical world, which is indifferent to the human condition and can cause harm and destruction. The hydraulic press is a product of human invention and technology, but it can also turn against its creators and users.

Reageer
gravatar

Beste Coen heeft u de inteuling er weer ingezet?, ken u No Logo van Naomi Klein?hoe scholen handelstations werden en hoe steeds meer publieke ruimte vercommerciaaliseerd werd en werd en wordt geëxploiteerd? Ken u de dvd van Wilco over de teloorgang van eens florerende dorpen/community’s? (“Ashes of American flags”). Het beleid dat meneer Teulings (zie FD) propageert hebben we al genoeg illustratie van toch de laatste 13 jaar? Reagan heeft de Anti Trust aangetast en daarmee juist gezonde en nodige concurrentie voor de economie uitgeschakeld en conglomeraties bevorderd. “Stealing from the kids, the sick and the old” okay Edge, play the Blues! En credits voor Lubbers, die hoort niet thuis bij Thatcher en Reagan, Lubbers was een stuk gezonder qua verstand, alhoewel die schepen melk en boter nog steeds overboord gaan, maar midden jaren negentig was het mooiste Nederland dat er kon zijn totdat de beurzen het eind jaren negentig in hun los geslagen bol gingen ontstutten.

Reageer