Studio Speld

Studio Speld

Politieke partij doet dit jaar niks met gendergelijkheid: ‘Hebben we in 2010 al een keertje geprobeerd’

Sommige partijen doen dit jaar niks met gendergelijkheid. Zo zijn er nog altijd meer mannen dan vrouwen te vinden op hun lijst en nemen ze in hun partijprogramma geen standpunt in over bijvoorbeeld de loonkloof of gezondheidszorg voor vrouwen. Volgens deze partijen hebben ze “iets met man/vrouw” ooit in 2010 al een keertje geprobeerd.

“We hebben het heus wel een keertje geprobeerd hoor”, zegt de woordvoerder van de partij. “En je kan het niet elk jaar proberen. Dat we vervolgens steevast daalden met mannelijke leiders heeft daar niet mee te maken.”

Laat je tijdens de komende verkiezingen horen en stem voor een politiek systeem dat gendergelijkheid radicaal aanpakt. Bekijk hier Het Gendergelijkheid Stemadvies van WOMEN Inc., want een slimme meid stemt gendergelijkheid!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gekke post zo op de verkiezingen waar een vrouwelijke premier uit gaat komen ;).
Gelukkig zonder de gender kaart te spelen. Of misschien wel juist daarom.

Reageer
gravatar

Heb een jaar lang mannen gediscrimineerd vanwege ongeveer 400 jaar wanbeleid, wel paar uitzonderingen gemaakt, wil geen ruzie ofzo, maar origineel is het toch niet dus kon best een jaar missen, uiteindelijk willen ze je vrouw zelfs als je die niet hebt dus 1 vaste mattie, die had ook een mattie en die zei jouw vrouw is het belangrijkste voor mij (is she ok?) in onze vriendschap, die begreep dat t gevoelige materie was, heel poppen leger had ze marchanderen elke dag, andere 2/3 waren daarna blij dat ze weer met vier/vijven waren en ja hilarisch vergeten ze allevier hun vrouwen: zie de utleg over tosti’s en leave the pilot’s monument’s crash with weird insects out. En die vrouw ontdekte op het laatst zelfs nog de andere bandleden, dat was wel even schrikken, ik heb een scheldkanon zei ze ferm maar ja toen kwam er nog een looping in de open lucht zaal en bleef ze even in de buitenbocht hangen van orgel naar drums, die gitarist zag ze wel s vaker. En die zangert luistert dubbel naar alledrie en damage control. Multitasken Optimo Forma, okee dan 9 serviezen, wie wil levert er 1 in, acht was de bloody limit.

Reageer