Marcos Mesa Sam Wordley / Shutterstock

Marcos Mesa Sam Wordley / Shutterstock

Paniekaanval gelukkig gewoon hartaanval

Afgelopen zaterdag had Floris (34) de schrik van zijn leven. Hij kreeg opeens geen lucht meer, greep naar zijn borst en kon niet meer helder nadenken. Het flitst dan ineens door zijn hoofd: “Heb ik een paniekaanval?”

“Ik heb de symptomen op het internet weleens voorbij zien komen”, vertelt Floris achteraf. “Dan maak je je natuurlijk gelijk zorgen, er borrelen allerlei vragen op zoals: Ben ik nog wel hetzelfde na die paniekaanval? Kan ik alles nog wel doen zoals hiervoor?”

“Dan zie je opeens de paniek om je heen en hoor je je vrouw aan de lijn met de hulpdiensten”, vervolgt Floris. “Nadat ik haar om een ambulance hoorde vragen werd ik gelijk rustig. Voor een paniekaanval bel je namelijk geen ambulance, dit moet wel een hartaanval zijn. Toen viel er gelijk een hele last van mijn schouders en kon ik rustig in elkaar zakken.”

Floris maakt het goed en is inmiddels weer thuis bij zijn familie aan het herstellen van de schrik.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *