TPG85 / Shutterstock

TPG85 / Shutterstock

Astronomen ontdekken naast honderdduizenden sterrenstelsels nu ook ‘nog meer sterrenstelsels’

Eindelijk is het mysterie van het universum ontrafeld. Naast de honderdduizenden bekende sterrenstelsels in ons heelal, deden astronomen dankzij nieuwe telescoopfoto’s een revolutionaire ontdekking: nog meer sterrenstelsels.

“Het is ongelofelijk”, vertelt astronoom Bert Bokhoven. “Achter al die honderdduizenden sterrenstelsels was er nog een onbekend deel van het heelal. Een plek waarvan we eigenlijk nog niets wisten, iets dat nog alles kon zijn. En nu, met de nieuwe extreem detailleerde foto’s van de ESA-telescoop, hebben we antwoord: het zijn andere sterrenstelsels. Ik kan er bijna niet bij met mijn hoofd.”

Volgens astronomen wereldwijd verandert de ontdekking alles. “Je begint je door dit nieuws toch af te vragen: wat zit er allemaal op al die andere voor ons nog verborgen stukken heelal? Nog een sterrenstelsel? Meerdere sterrenstelsels? Het kan echt alles zijn!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *