NASA images / Shutterstock

NASA images / Shutterstock

Grote explosie op 8 miljard lichtjaar van de aarde blijkt ‘afrekening in het kosmische circuit’

Astronomen hebben een gigantische kosmische explosie waargenomen. Dit gebeurde op een klaarlicht moment op acht miljard lichtjaar afstand van de aarde. Volgens de onderzoekers gaat het om een ‘afrekening in het kosmische circuit’. Het is het nieuwste dieptepunt na de grote gammaflits die vorig jaar plaatsvond.

“We zien steeds vaker dat zaken in het kosmische circuit op deze manier afgehandeld worden”, zegt astronoom Halle Boersma. “De explosie is ontstaan na een clash – of beter gezegd: een incident – tussen een enorme gaswolk en een zwart gat. Over de motieven is verder nog niks duidelijk.”

Astronomen kammen op dit moment de kosmos af om meer te weten te komen over de explosie. Getuigen mogen zich melden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wil wel wat betekenen. Mijn nuchtere Groningse aanpak kan heel wat ver uit elkaar liggende partijen bij elkaar brengen. Maar dan moet ik wel gevraagd worden. Mijn mailadres is bij het kabinet bekend. Nait soez’n mor doun.

Reageer