Manou (32) begint enthousiast aan grote najaarsteringbende-maken cover

Manou (32) begint enthousiast aan grote najaarsteringbende-maken cover

Manou (32) begint enthousiast aan grote najaarsteringbende-maken

'Anders heeft die grote voorjaarsschoonmaak weinig nut'

Ze heeft er het hele weekend voor uitgetrokken: het maken van de grote najaarsteringbende. Gewapend met een knuppel en een emmer modder gaat de Utrechtse Manou (32) haar complete interieur te lijf. "Dan hebben we het huis weer mooi aan kant tot aan de grote voorjaarsschoonmaak."

Als eerst is de keuken aan de beurt. "Die is de hele zomer brandschoon geweest, dus daar moet een flinke laag modder op", vertelt Manou enthousiast, terwijl ze staat te zwoegen met een pollepel door de dikke hoop modder. "De glazen, het servies, dat kan ook echt niet meer", vervolgt ze, terwijl ze er met een vinger geen spoortje stof vanaf veegt. Met een aantal welgemikte slagen van de knuppel slaat ze alles aan gort. "Beter zo."

Ook de woonkamer krijgt de teringbendebehandeling. De bank, het kleed, achter de televisie; in elk hoekje mikt Manou GFT-afval, spinrag en zorgvuldig opgespaarde teennagels. Ze vliégt werkelijk door het huis. Aan het eind kijkt ze bezweet, maar voldaan toe: "Is het niet fantastisch? Mijn huis is in een paar uur tijd een aanslag op alle zintuigen geworden. Helemaal winterklaar. Ik heb nu al zin in de voorjaarsschoonmaak in maart!"

​​


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *