Shutterstock / MR.Yanukit / art of line / VTT Studio

Shutterstock / MR.Yanukit / art of line / VTT Studio

Rechtbanktekenaar schildert man gelijk af als crimineel

Een verwerpelijke situatie deed zich vanmiddag voor in de Rechtbank van Rotterdam. Rechtbanktekenaar Jos van Zanten (43) schilderde de verdachte in kwestie nog voor het einde van de hoorzitting af als crimineel.

Met dunne stroken en fletse kleuren is het zijaanzicht van verdachte Boris M. naast zijn advocaat geschetst op het kladblok van Van Zanten. Deze stereotyperende beeldvorming komt volgens misdaadjournalist Sami Tallal helaas steeds vaker voor. “Mogelijk onschuldige mensen worden hier klakkeloos weggezet als criminelen. Dat zoiets in een moderne rechtsstaat, zoals we die in Nederland kennen, kan gebeuren vind ik choquerend. Ik schrik daarvan.”

​​


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *