Shutterstock / Ruslan Ivantsov

Shutterstock / Ruslan Ivantsov

Twintigers weten niet eens meer hoe ze een 15x15mm staalverzinkte knelkoppeling moeten installeren in hun cv-ketel

Een bitumineuze dakbedekking aanbrengen, een fundering bewapenen met een bouwstaalmat, een 15x15mm staalverzinkte knelkoppeling installeren in je cv-ketel. Het zijn klusjes die voor de oudere generatie een fluitje van een cent zijn, maar voor veel twintigers al een grote uitdaging. Wat maakt het toch dat er in de nieuwe generatie steeds meer klussers zijn met twee linkerhanden?

Volgens de 58-jarige Aad Mosselveld uit Apeldoorn nemen twintigers niet de tijd om zich te verdiepen in simpele klusjes. “Als ze zich even zouden inlezen zou het neerleggen van een isolerende XPS ondervloerplaat piece of cake zijn, maar daar heeft die generatie niet meer het geduld voor. Voor het minste en geringste bellen ze al iemand, terwijl ze goed zelf een 5-aderige YMVK grondkabel zouden kunnen aansluiten op hun noodgenerator.”

Gamma wil met behulp van simpele video’s deze onervaren klussers helpen. “Een tutorial van twee minuten kan al genoeg zijn”, vertelt de 61-jarige Nicole van Etteren van Communicatie. “Zo kunnen ook twintigers een enertherm PIR isolatieplaat met Rd 5,45 aanbrengen op hun zolderkamer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *