Shutterstock / New Africa

Shutterstock / New Africa

Gen Z’er is te lui om 40 uur per week op kantoor tijd uit te zitten

De meeste Gen Z’ers zijn ronduit lui. Ze kunnen niet hun eigen bureaustoel verstellen, weten nauwelijks hoe een kopieermachine werkt en sommigen zijn zelfs te lui om 40 uur per week op kantoor tijd uit te zitten.

Trendwatcher René Geersma noemt deze luiheid onder Gen Z’ers een groeiend probleem. “Ze vinden zichzelf zo ambitieus en zo idealistisch, maar als ze dan even 40 uur per week op dezelfde plek naar een computerscherm moeten staren, geven ze niet thuis.”

“Vroeger droomde iedereen van een plek onder het systeemplafond”, vervolgt Geersma. “Maar tegenwoordig is er een hele generatie die denkt dat het leven ook vooral ‘de moeite waard’ moet zijn. Ik denk dan: jongens, kom op, het leven heeft echt wel meer te bieden dan de vrijheid om je eigen keuzes te maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *